דיווח על ביקורת, תגובה, עמוד פייסבוק או פרופיל בפייסבוק – האם זה באמת עובד?

למידע נוסף השאירו פרטים 👇

לדווח על ביקורת, תגובה, עמוד או פרופיל בפייסבוק - האם דיווח לפייסבוק באמת עובד? האם אפשר לבצע ערעור על חסימה? הכל על דיווח על שימוש לרעה >>

העבודה של פייסבוק סביב תגובות ופוסטים אינה נגמרת – כמעט כל משתמש שני בפייסבוק דיווח על תגובה או על פוסט שגרמו לו לאי נוכחות, דיווח על קללות, שקרים, הכפשות, פגיעה בחסר ישע ועוד.
איך מדווחים לפייסבוק על תגובה או פוסט? איך מדווחים על פרופיל או דף פייסבוק? האם דיווח לפייסבוק באמת עובד? כיצד מענישה פייסבוק את המשתמשים שמפרים את כללי הקהילה שלהם? והאם פייסבוק סורקת ביטויים ומענישה גם ללא דיווח?

ארץ זבת חלב ופוסטים: דיבה בפייסבוק לא שונה מכל דיבה אחרת

המשתמשים הישראלים בפייסבוק גורמים לעובדי הקהילה של פייסבוק לעבוד שעות נוספות, בתי המשפט בישראל עמוסים בתיקי דיבות על פוסטים ותגובות שהועלו ברשת החברתית.
כבר בתחילת העשור הקודם נערמו תביעות דיבה מהפייסבוק על שולחנות שופטי בתי המשפט בישראל, אנשים פרטיים שתובעים אחד את השני ועד עסקים שתובעים אנשים פרטיים על הכפשות שונות, כאשר תביעות ללא הוכחת נזק מגיעות עד 100,000 ₪ ובמידה וניתן להוכיח נזק התביעה עשויה לזנק למאות אלפי שקלים.
אם לא דיי בדיבה כתוצאה מכתיבה, פסק דין תקדימי של בית המשפט העליון זעזע את המשתמשים הישראלים וקבע שחוק איסור לשון הרע תקף גם על שיתוף פוסטים והפיצוי יחשוב לפי רמת "הדהוד המסר".

תגובה או פוסט - באילו מקרים ניתן לדווח על תוכן בפייסבוק?

המטרה המוצהרת של פייסבוק היא לאפשר לכם חווית שימוש טובה, לשם כך פייסבוק קבעו כללי קהילה המבקשים להגן על האותנטיות, בטיחות, פרטיות והכבוד.
למרות שכללי הקהילה של פייסבוק כלליים ורחבים מאוד, בפייסבוק רגישים לאיומים, עירום, אלימות, קללות ותכנים התומכים בשנאה כלפי אדם או קבוצה ולעיתים יכולה להסיר זמנית את הפוסט או התגובה לצורך בירור ולעיתים הפוסט יוסר ללא קבלת הערעור.
אם אדם הוציא את דיבתכם ואינו עבר על כללי הקהילה של פייסבוק, תוכלו לפנות אליו לבקשת הסרה ואם הדבר לא הסתייע ניתן לפנות לבית המשפט.

איך מדווחים לפייסבוק?

בפייסבוק מאפשרים לדווח על כל היבט תוכן אפשרי, חלק מהדיווחים עשוי להצליח ותלוי במרכיבים רבים ובהם דיווחים מרובים, הפרה בוטה של כללי הקהילה ולעיתים גם תלוי מספר ההפרות הקודמות של המשתמש.

עברו על הרשימה המלאה של דיווחי תוכן בפייסבוק ופעלו בהתאם:

דיווח על פרופיל: אם הפרופיל מזויף או אמיתי ואתם מעוניינים לדווח עליו, לחצו על סימון 3 הנקודות ("…") מתחת לתמונת הנושא של הפרופיל, בחרו באפשרות לדיווח ופעלו בהתאם להוראות.
דיווח על פוסטים: גשו לפוסט הרצוי, לחצו על סימן 3 הנקודות בחלק העליון של הפוסט, לאחר מכן לחצו על דיווח על פוסט. ניתן לצרף משוב.
דיווח על תגובה: לחצו על 3 נקודות לצד התגובה או לחיצה ארוכה על התגובה בסמארטפון, לאחר מכן לחצו על "דיווח על תגובה זו" ודווח בהתאם.
דיווח על תמונה או סרטון בפייסבוק: ניתן לדווח על תכנים אלו בדומה לפוסט או ללחוץ על "אפשרויות" בחלק התחתון של התמונה או הסרטון, לאחר מכן לחצו על "משוב או דיווח על תמונה" ובחרו באפשרות המתאימה.
דיווח על דפי פייסבוק: גשו לדף הפייסבוק שאתם מעוניינים לדווח עליו, לחצו על סימן 3 הנקודות מתחת לתמונת הנושא של הדף, לאחר מכן לחצו על "דווח על הדף". בחלון הדיווח בחרו באפשרות ההפרה המתאימה.
דיווח על קבוצות פייסבוק: תוכלו לדווח על הקבוצה באמצעות כפתור בצורת קו "-" הנמצא מתחת לתמונת הנושא של הקבוצה, לאחר מכן לחצו על "דווח על הקבוצה".
דיווח על פרסומת בציר הזמן/תוכן ממומן/מודעה: דיווח על פרסומת או תוכן ממומן זהה לדיווח על פוסטים.
דיווח על הודעה שקיבלתם: ניתן לדווח לפייסבוק על הודעה בחלון ההודעה אך השיטה הטובה ביותר היא חסימת האדם. אם הוטרדתם או שמדובר בהודעה הכוללת עבירה על החוק, שימרו צילומי מסך.
דיווח על אירוע: בדומה לדיווח על קבוצה, מתחת לתמונת הנושא של האירוע תוכלו לדווח על האירוע בכפתור בצורת קו.

האם פייסבוק מטפלת בפוסטים גם ללא הדיווח שלכם?

למרות שבמקרים מסוימים מספיק דיווח אחד או מספר דיווחים בודד כדי לטפל בתגובה או פוסט, ברשת צפים עדויות על הסרת תוכן וקבלת אזהרות או חסימות זמניות (שיכולות להגיע עד 30 ימי חסימה) רק על עצם כתיבת ביטויים שונים.
עדויות אלו קשורות לרוב במסגרת של היבטים פוליטיים מסוימים, התייחסות בעייתית על נושא השואה ונושאים דומים אחרים.
בהתאם למקרים רבים בעבר, גם אושיות פייסבוק ישראליות אינן מוגנות בפני פייסבוק וחלקן נחסמו לחודש שלם עקב הפרת כללי הקהילה של פייסבוק.
למרות הדיווחים של משתמשי פייסבוק, כיום טרם ידוע על אישור כלשהו מפייסבוק שאכן קיימת בדיקה או סריקת ביטויים מסוימים המובילה להסרת תוכן וחסימות משתמשים.

היבט נוסף הוא התערבות של פייסבוק בתוכן, בבחירות לנשיאות ארה"ב פייסבוק הציגה הערות לפוסטים שונים ובראשם הפוסטים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לכל פוסט הקשור בנושא הבחירות או ההצבעות פייסבוק הוסיפו הערה משלהם.
התערבות זו עשויה לגדול עם הזמן ומעלה ביקורת רחבה במסגרת תומכים פוליטיים וחברתיים של אנשי הציבור השונים.

החשבון שלכם הושבת? ניתן לערער

חושבים שנחסמתם ע"י פייסבוק בטעות? הפרתם את כללי הקהילה של פייסבוק ואתם מעוניינים לערער על כך? ניתן לערער לפייסבוק בדף ערעור על חשבון שהושבת.
בערעור תצטרפו את המייל או הטלפון שלכם להתחברות, שם מלא ומסמכים מזהים.
שימו לב, חשבון שהושבת ולא ביקש ערעור במהלך 30 ימים מההשבתה צפוי להיות מושבת לצמיתות.

שאלות - תשובות

כן, בתי המשפט בישראל עוסקים כבר שנים בתביעות דיבה על פוסטים ותגובות בפייסבוק.

פייסבוק מאפשרת לדווח על פוסטים, תגובות, משתמשים, דפים ועוד. המערכת תשקול את בקשתכם.

הסרת תוכן ואזהרות למשתמשים תלויים בסוג התוכן, כמות הדיווחים ותלונות קודמות על המשתמש.

למרות דיווחי משתמשים על הסרות וחסימות, לא קיים אישור מטעם מפייסבוק על מעקב או סריקת ביטויים.

לקבלת הצעת מחיר מותאמת אישית נא להשאיר פרטים 👇

לחזור למשהו ספציפי?

לשפר את התדמית זה לא מותרות - זה חובה!

error: תוכן זה מוגן !!
לירון קטלן

בא לך להיות הכי טוב בגוגל?
זה בסך הכל מרחק של קליק אחד👇